FEX_Desktop_altromondo.jpg

Uppdrag:

Vi får i uppdrag att titta på hur Yogastudion Altromondo kan utveckla sin digitala närvaro.

Uppdragsgivare:

Yogastudion Altromondo,
Slutprojekt Berghs kurs Digital Design.

leverans:

"Vi tror att du kan nå en större målgrupp genom att öka din digitala närvaro med online-yoga. Genom att nå en större målgrupp kan du få fler betalande besökare digitalt och i studion. Du får fler följare och budskapet når fler."

 

iPad-PNG-Transparent-Imagepersonal.png
 

Jag tog fram ett formulär i Google forms för kvantitativa intervjuer. Där undersökte vi utövandet av yoga, både för online-videos och i studio. Formuläret följdes även upp med djupintervjuer.


Vi tittade även på hur vi kunde skapa konvertering för online-yoga. Hur skulle det presenteras på webben och hur skulle en verktygslåda för de sociala nätverken kunna utformas. För verktygslådan studerade vi användandet av yoga på Instagram och Facebook och IIS rapport om "Svenskarna och internet 2017". Några av våra råd är:

Ha en tydlig plan på Instagram.
Hur frekvent ska du lägga ut inlägg och vad för slags inlägg ska det vara? Tänk på styrkan i kanalen. På Instagram vill folk bli inspirerade.

Vikten av rätt ord.
57% av internetanvändarna använder
Google-sökningar för att hitta det dom letar efter, exempelvis yoga och för att få träffar på specifika sökord så optimerar du dina inlägg för Googles sökfunktion.

Slutsatsen, insikterna och skisser presenterades för yoga-studion tillsammmans med en verktygslådan och moodboards för det digitala uttrycket på Instagram, Facebook, och hemsidan.