För att belysa Smakis engagemang i sociala frågor har vi skapat kampanjen – Smakis främsta sida är vår baksida!
SMAKIS FRIENDS PPT 2019.jpg

"Smakis kämpar för en bättre miljö, såväl i skola som natur.
Med tuffa eller snälla budskap från Friends, som Smakis varit stolt partner till sedan 2008, jobbar vi för att bekämpa mobbning.
Information från Naturskyddsföreningen att byta till eko och hjälpa bin att överleva, så vi kan få nya frukter att tillverka Smakis av.
Genom Smakis olika baksidor sprider vi dessa budskap. Var med du också! Tillsammans gör vi skillnad."

SÅ STOPPAR VI JOBBDÖDEN
Skärmavbild 2019-04-10 kl. 23.03.31.png

Medlemsinformation från Byggnads fackförbund i tidningen Byggnadsarbetaren.

Om hur Byggnads arbetar för en NOLLVISION:
“Ingen byggnadsarbetare ska behöva dö eller skadas på sin arbetsplats. Dödsolyckor och olyckor både kan och ska förhindras. Arbetsgivaren är ytterst ansvarig för säkerheten på arbetsplatsen. Men facket och skyddsombuden ska både ge arbetsgivaren stöd och påpeka brister. Som anställd har du också skyldighet att vara ”ditt eget skyddsombud” och följa lagar och säkerhetsföreskrifter.
Skyddsombuden och deras möjlighet att sköta sitt uppdrag är det är det allra viktigaste för att uppnå nollvisionen.“

Ulf Strand
Resereportage Andalusien
andalusien_all
andalusien_all

I Vi bilägare har vårt resereportage från Andalusien publiceras där vi skriver om Morisk historia, strandliv och spektakulär natur. Vi har fotat och skrivit text.

Alhambra – Vi har fått veta att ett besök tar minst tre timmar. Det beror på områdets storlek men också på mängden besökare. För att hantera antalet gäster säljs biljetter i förväg och tiderna är strikta.

Akebono sake photoshoot

Tillsammans med BTstudio har Ulf fotat nya produktbilder på exklusiv sake för Akebono.

Sake och vin har stora likheter, speciellt vad gäller doften. Visserligen är doften hos ett vin i regel betydligt kraftigare än hos sake, men komponenterna i doften påminner om varandra. Smörighet, mineraltoner och fruktighet kan lämna ytan från ett glas sake precis som från ett glas Chablis eller en vit Bourgogne. Akebono – en svensk importör av japansk alkoholhaltig dryck.

 

Resereportage Mallorca
mallis3
mallis3

I Vi bilägare har vårt resereportage från Mallorca publiceras där vi skriver om Mallis nya sida. Vi har fotat och skrivit text.

Hållbar turism har blivit den forna grisfestön Mallorcas nya signum. Vi hyr en finka, bilar runt på den nordvästra delen av ön, besöker lokala producenter och får uppleva det genuina Mallorca som finns där trots sina 15 miljoner besökande turister per år.

Byggnads ger ut ny medlemsinfo

Byggnads har tagit fram ett nytt magasin med information om facket, kollektivatvalet och försäkringar som ingår i medlemsskapet. Vi har tillsammans med Byggnads kummunikationsavdelning producerat skapat magasinet med medlemsifo som grundidé och den skickades ut till tillsammans med tidningen Byggnadsarbetaren.