Ulf är senior AD/junior UX, strateg designer och fotograf.

CV_bild_Ulf_2018.jpg

Jag gillar att skapa kommunikativa strategier och se till att få det som produceras håller ett hållbart och långsiktigt tänk. Jag vill vara med att se till att användare får det de vill ha och skapa funktioner som driver till konvertering.

Jag har design med mig sen barnsben
Min pappa startade egen reklambyrå när jag var liten, så man kan nog säga att jag ”skråades” in i reklamvärlden omgiven av ritbord, kopiator, airbrush, original, sommarjobb och reklamprat. Design har alltid varit helt naturligt, något som alltid har funnits med sina former, kontraster och relationer. 

Kraften i gemenskap
Jag gillar att arbeta i team och tillsammans hitta nya lösningar, att i diskussioner utveckla kreativa nivåer som är svåra att nå på egen hand. Lugn, modig och strategisk är så som jag skulle beskriva mig. 

Frilans sedan 2002
2002 började jag frilansa och har gjort det sen dess med inriktning på design och foto. De kunder jag jobbar med idag producerar jag bla design, kataloger, broschyrer, annonser, logotyper, identiteter, banners, event- och säljstöd. Jag jobbar och har jobbat för kunder som Guldfynd, Hallbergs Guld, Smakis, JCDecaux, UR, Byggnads fackförbund, Pernod-Ricard, Länsförsäkringar, Catella Bank m.fl.

För Guldfynd gjorde jag alla kataloger mellan 2002-2016. Jag ansvarade för det grafiska uttrycket och för produktionen av närmare 100 kataloger samt tillhörande butiksskyltning. Smakis har jag arbetat med sedan starten för 25 år sedan. Jag tar fram deras produktdesign och marknadsföring. För Byggnads har jag tagit fram ny grafisk profil och flertal grafiska produktioner.