USPAB
 

 

Portfolio Ulf Strand 2019_BG12.jpg

Digital design och UX

Jag gillar design, och utgår från vad användare behöver - Design Thinking. Att faktiskt se till att ge vad som efterfrågas. Varför skulle man inte göra det? Jag jobbar med att skapa design och struktur som är tydlig, förenklar komplexa tankar och idéer och gör dem enkla att förstå.

Portfolio-Ulf-Strand-2019_BG.jpg
 

 

Portfolio Ulf Strand 2019_BG9.jpg

Digitala mallar

Jag tar fram digitala mallar för både internt bruk och externt. Hjälper till att sortera i information och hur och när man kan utnyttja above och below the fold.

Pernod Ricards ville ha digitala utskick för sina tre Champagne-varumärken. Det skulle vara ett dynamiskt utskick för alla tre varumärken som har sina egna profiler. Jag designade mallen med särskiljande drag för respektive varumärke men med en sammanhållande övre struktur i färg och utrymmesutnyttjande.

Portfolio-Ulf-Strand-2019_BG.jpg
 

 

Portfolio Ulf Strand 2019_BG6.jpg

Pitchar och prospekt

Jag jobbar med kunder som har alla faktiska delarna men som behöver skapa en tydlig struktur. Att presentera sina lösningar med tydlighet och på så sätt att informationen är lätt att berätta vidare för den som lyssnat.

För Cushman & Wakefield, som förmedlar och värderar fastigheter, har jag tagit fram annonser, säljprospekt och presentationsmaterial för salespitchar. Att kunna vara ett strategiskt bollplank och sätta form på presentationer för både fastighetsägare och föredrag.

Portfolio-Ulf-Strand-2019_BG.jpg

 

 
Portfolio Ulf Strand 2019_BG5.jpg

Visualisering och retusch

Jag arbetar med att visualisera produkter innan de är framtagna. Att hjälpa kunder förklara hur produkten faktiskt kommer att se ut, ibland även i sin riktiga miljö. Genom retush och 3D-genererade bilder skapas verklighetsrealistiska bilder för presentationer.

När OOH företaget JCDecaux lanserade sin nya serie DIGISIZE, med digitala reklamtavlor i centrala Stockholm, tog jag fram idé och direction för inretuscherade digitala annonstavlor. För att demonstrera hur det faktiskt skulle komma att se ut retuscherades Digisize in på bilder av de faktiska platser de skulle stå.

Portfolio-Ulf-Strand-2019_BG.jpg

 

 
Portfolio Ulf Strand 2019_BG4.jpg
 

digitala rapporter och Årsredovisningar

Årsredovisningar, mallar, tabeller och info-grafik. Det är några områden som kräver en tydlighet och noggrannhet som jag gillar. Att skapa ett ramverk och lätthet i ofta grafiskt nedprioriterade produktioner. Jag jobbar med att ta fram redovisningar som är tydliga, och försöker samtidigt utnyttja uppmärksamheten med målgruppsanpassad företagsinformation.

För Länsförsäkringar Stockholms producerar jag årsredovisningar, SFCR, digitala mallar för intern kommunikation och Hållbarhetsredovisning. För att bryta mot vanligt silo-tänk tog jag fram Hållbarhetsredovisningen med ett – Digital First. Vi kom fram till att de flesta skulle läsa redovisningen på skärmen och skapade då en presentationen enligt digitala grunder men med en dynamisk skalbarhet mot print, istället för det omvända.

 
Portfolio-Ulf-Strand-2019_BG.jpg
 

 

Portfolio Ulf Strand 2019_BG8.jpg

Information och struktur

Jag gillar att strukturera. Att skapa tydligt fokus och att det ska vara lätt att förstå. Att få människor att känna sig lite smartare och lite klokare än tidigare. Jag vill också förstärka information och förtydliga. Att tydliggöra nyttan av en produkt eller tjänst så att den värderas därefter.

För Byggnads har jag tagit fram en grafisk profil där fokus har varit att skapa ett tilltal av att vara en omtänksam kollega och ett tydligt fokus på Byggnads medlemmar. Med det som grund har jag varit med att göra om utbildningsmaterial, information- och medlemsutskick.

Portfolio-Ulf-Strand-2019_BG.jpg
 

 

Portfolio Ulf Strand 2019_BG2.jpg
 

Idéarbete och grafisk produktion

Jag hjälper till att utveckla idéer och önskemål till färdiga kampanjer. Med allt ifrån start-ups, där behovet av hjälp och vägledning är stort, till ren slutproduktion eller avancerad finslipning.

För Guldfynd t ex producerade över 100 kampanjer med kataloger, annonser, och butiksskyltar. Där skapade jag det grafiska uttrycket för aktuell högtid och gjorde kampanjskisser för godkännande. Sen producerade jag fram originalen, hade kontakt med repro och tryckeri för färdig slutprodukt.

 
Portfolio-Ulf-Strand-2019_BG.jpg